Shuffleboard

Shuffleboard - Pricksäker underhållning

Shuffleboard är det perfekta barspelet för både stora och små sällskap. På övre plan finner ni våra åtta nysandade bord. Varje lag har fyra stenar var, röda eller blå. Du föser iväg din sten med handen och det gäller att få den att stanna kvar på bordet, på de markerade fält som ger poäng. Här behövs både koncentration och precision! Skjuter du iväg stenen för hårt glider den av bordet, är du för lös på hand tappar den fart och stannar före poängfälten. Det lag som först uppnår 15 poäng tar hem segern. Därefter påbörjas nästa omgång. Vi erbjuder flera olika alternativ för shuffleboard. Vardagar mellan kl 11.00 och kl 16.00, kan du som fyllt 65 år spela en timme för endast 75 kronor/pensionär. Samma pris gäller för dig som studerar (en i sällskapet måste kunna uppvisa giltig studentlegitimation). Studenterbjudandet gäller hela dagen, måndag-onsdag och fram till kl 16.00 torsdag-fredag.

Du har väl inte missat vår kombo lunch + shuffleboard? För 160 kronor får du avnjuta vår omåttligt populära lunch samt ”shuffla” i en halvtimme. Har du långlunch och hellre spelar en timme, kostar det 190 kronor. Barn upp till tolv år betalar 130 kronor för lunch + en halvtimmes spel. En timmes spel kostar endast en tia extra.

Shuffleboard passar även våra yngre gäster, från cirka sju års ålder.

Boka shuffleboard

(Speltid 55 min)

Pris: från 290 kr/bord

Så här spelar du shuffleboard

Det är enkelheten som är tjusningen i Shuffleboard. Spelet går ut på att stöta motståndarens stenar från spelplanen och själv hålla sig kvar inom de olika områdena som ger dig poängen: 1, 2, 3 och 4. Lyckas du lägga stenen på kanten får du 5 poäng.

Shuffleboard påminner i mångt och mycket om en blandning mellan curling och boule, med en touch av fia med knuff. Knepet är dock, liksom i curling, att stenarna sticker iväg väldigt snabbt och hamnar därför utanför planen och är då “död”. Å andra sidan får du inte vara för sparsam med krafterna, eftersom du måste passera första linjen för att stenen ska räknas. Det handlar om balans och känsla. Försten till 15 poäng vinner! Historien om Shuffleboard, den korta versionen: Liksom många andra beroendeframkallande barsporter har shuffleboard också sitt ursprung i 1500-talets England. Men då var inte spelet till för gemene man. Kung Henrik VIII ansåg nämligen att spelet var för fint för vanligt folk. Tids nog spred sig shuffleboard över Atlanten och även upp till den norra hemisfären och betraktas idag som en amerikansk/skandinavisk hybrid. Det är något vi (som vanligt folk alltså) kan vara stolta över.

Ring oss på 031-15 52 50 eller skicka ett mail till info@starbowling.se

Nyhetsbrev

Missa inga nyheter eller erbjudanden på STAR Bowling! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt, direkt i din inkorg.

Boka dina aktiviteter på Star Bowling som ligger centralt i Göteborg

Vår bowling- och aktivitetsarena i Göteborg - en plats där du kan ha kul, äta gott och samtidigt hålla produktiva möten. Vi erbjuder en mängd olika aktiviteter som passar både vuxna och barn, inklusive bowling, 3-/5-kamper, The Challenge, dart, shuffleboard och arkadspel. Våra moderna och välutrustade lokaler är perfekta för företagsevenemang och konferenser.

Öppettider

Måndag11:00-22:00
Tisdag11:00-23:00
Onsdag11:00-23:00
Torsdag11:00-23:00
Fredag11:00-01:00
Lördag12:00-01:00
SöndagStängt

Följ oss

På Star Bowling bokar du aktiviteter så som bowling, shuffleboard, tre/fem-kamp, The Challenge och dart. Star Bowling garanterar dig alltid en härlig stund!

Star Bowling är en del av:

https://www.momentgroup.com/Showtic beskrivning