Tips & trix

Så här spelar du shuffleboard

Shuffleboard är sporten där du ska fösa stenar framåt, men (för Guds skull) inte ramla av bordet! Det här spelet är som får dig att balansera på en tunn lina mellan framgång och misslyckande, och vi är här för att se till att du håller dig på rätt sida av den!

Detta går spelet ut på (den korta versionen):
Stöt motståndarens stenar från poängområdet medan du själv håller dig kvar på spelplanen. Hur väl du landar belönas med poäng, från 1–5. Först till 15 poäng kammar hem hela vinsten (för denna omgång). När dina motspelare hämtat sig efter förlusten startar nästa omgång, och poängen nollställs. Game on!

Detta går spelet ut på (den lite längre versionen):

Regler att ha koll på:

  • Poängräkning: Målet är att skjuta dina stenar inom de höga poängzonerna utan att ramla av bordet. Poängen räknas baserat på var din sten hamnar i förhållande till poängzonen.
  • Vem börjar? För att starta spelet föser en spelare från varje lag en puck över bordet. Det lag vars sten ligger närmast kanten av poängzonen får äran att starta igång spelet!
  • Blockeringar: Om motståndarlagets sten ligger i vägen för din perfekta bana, no worries! Du kan bara panga bort den blockerande stenen och återta kontrollen över banan.

Tips och Trix för Att Vinna:

Hitta din bana: Experimentera med olika vinklar och skjuttekniker för att hitta den gyllene balansen mellan kraft och precision. Eller bara fös iväg stenen och hoppas på det bästa, det funkar också ibland!

Ta chanser: Ibland måste du våga för att vinna! Fös iväg med ordentlig kraft för att försöka knuffa undan motståndarens stenar och hamna närmare poängzonen.

Håll koll på (och psyka) motståndet: Glöm inte att spionera lite på dina motståndare. Var ligger deras puckar? Vad planerar de? Vad är deras strategi? Och hur kan ditt lag dra nytta av deras svagheter för att ligga steget före?

Har vi väckt din tävlingslust?

Samla gänget för shuffleboard mitt i centrala Göteborg!

Get social!

Dela dina minnen på Star Bowling med oss på @stargbg och #starbowling.