Tips & trix

Så blir du en mästare på bowling

Att träffa alla käglor på en gång kan vara en riktig utmaning för många, men med rätt teknik och lite kännedom om reglerna kan du snart vara på väg att bli den ultimata bowlingmästaren. Här är några tips, trix och regler att ha koll på nästa gång du tar till banan:

1. Välj rätt klot

För att maximera din potential på banan är det viktigt att välja rätt klot. Plocka upp ett klot som känns bekvämt i din hand. Ett tyngre klot kan välta fler käglor, men ett lättare klot kan vara lite enklare att kasta iväg. Testa dig fram!

2. Arbeta på din teknik

Nu är det dags att finjustera din sving. Fokusera på en jämn och flytande sving när du kastar klotet. Undvik att slingra eller rycka på klotet, utan låt armen röra sig jämnt bakåt och framåt. Om din teknik inte funkar – var inte rädd att testa nytt (eller ta hjälp av draken).

3. Hitta ditt fokus

Ta fasta på en fokuspunkt på bowlingbanan som hjälper dig att sikta. Det kan förslagsvis vara de små pilarna som finns målade på olika ställen på banan!

4. Ha kul!

Okej, hör upp, det här är det viktigaste av allt: ha riktigt roligt! För i slutändan är det ju det som bowling handlar om – att ha en kul och avslappnad tid tillsammans!

Har vi väckt din tävlingslust?

Samla gänget för en bowlingmatch på stans roligaste bowlingställe!

Get social!

Dela dina minnen på Star Bowling med oss på @stargbg och #starbowling.